Deze site maakt gebruik van JavaScript. Instructies om JavaScript in te schakelen, vindt u hier.

Hulpofficier van Justitie hercertificeringsopleiding

Na deze opleiding is de cursist toegerust om het HOvJ examen nieuwe stijl succesvol af te leggen.

Voor wie?
Hulpofficieren van Justitie.

Vooropleiding
HOvJ basis.

De opleiding
Deze praktijkgerichte cursus bestaat uit een uitleg van de (nieuwe) wetgeving en zal d.m.v. casuïstiek conform de examen casussen aangeleerd worden. De docenten zijn zelf OvJ of HOvJ en hebben een ruime ervaring als docent met het opleiden van deze doelgroep.

Aantal deelnemers
De cursus gaat door bij minimaal 12 deelnemers (max.15).

Examen Politieacademie
In plaats van het juridisch analyse model bestaat het examen uit een casus met acht open vragen. Deze vragen staan bij het beoordelingsmoment.

De tijd om het examen af te leggen is drie uur. Om zich aan te melden voor het examen moet u een aanmeldformulier invullen en indienen. U kunt het formulier aanvragen via hovj.examinering@politieacademie.nl of downloaden van KOMPOL. Als uw gegevens zijn verwerkt, krijgt u een email ter uitnodiging, met een toegangscode en instructies over de verdere procedure om het examen te boeken en een examendatum en locatie te kiezen. De examenaanvraag en betaling hiervoor regelt u zelf apart van de cursus bij de Politieacademie (tekst verplaatst).

Diploma/certificaat IPOL
Certificaat van deelname.

PE Punten HOvJ Politieacademie: 10 punten

Door het volgen/slagen voor deze eendaagse opleiding verzamelt u 10 punten in het 100 puntenstelsel/hercertificeringsexamen HOvJ.

U dient in het bezit te zijn van de twee actuele zakboeken Strafvordering voor de hulpofficier en Wetteksten hulpofficier en deze mee te brengen naar de cursusdag.